Ja sam tragač , istraživač , veliki poštovalac i poznavalac savremenih tehnogija. Trudim se da sva profesionalna interesovanja spojim u jedno. Na dobrom sam putu, za sada. Ne čudi me što dobijam začuđene poglede, kada na pitanje čime se bavim odgovaram da sam istoričar, web dizajner I freelance pisac. Ipak, samo ako svi delovi slagalice legnu na pravo mesto, dobija se jasna slika. Pored neprocenjivog znanja koje mi je donela, istorija, me je naučila kako da kritički razmišljam, dovodim u pitanje suprostavljene stavove, ispitujem sadašnjost, poznajući prošlost. Moja polja istraživanja su savremeni ekonomski odnosi i politika zapošljavanja, iz ugla pojedinca, kao primarnog činionica društva, i nihova uporedna analiza po tržištima delovanja. Kao frelencer, bavim se ovim temama, a kako bi se moj glas daleko čuo, aktivno razvijam svoje znanje iz savremenih načina komunikacija. Ponosno nosim ulogu saradnika CV Radionice, gde se moja uloga ogleda u finalnoj lekturi dokumenata i adaptaciji postavljenog dizajna. Kao web administrator, u stalnoj sam vezi sa vama, otvoren za sva pitanja, nedoumice i sugestije. Proverite inbox, stigao je naš novi newsletter.
(Branislav, 31)

Volim da šetam, da jedem ogromne količine sladoleda i provodim vreme sa svojim prijateljima. Volim biti na raspolaganju ljudima, a najviše volim osećaj zadovoljstva nakon uspešno završenog posla, kada znam da moje vreme nije uzaludno utrošeno, i da će moje znanje i iskustvo nekome pomoći u pronalaženju posla. Imala sam izuzetnu priliku da budem deo jedne velike organizacije – vodeće multinacionalne kompanije, i da, kao deo HR tima, sagledam proces zapošljavanja iz drugog ugla – predstavljajući poslodavca i birajući najpogodnijeg kandidata za budućeg kolegu. Prošla sam kroz konkurse za sve pozicije, od fabrika i proizvodnog procesa, do distribucije gotovih proizvoda, preko administacije, marketinga, finansija i odnosa sa javnošću. I nakon pet godina intezivnog rada u oblasti selekcije i razvoja zaposlenih, mogu reći da posedujem znanje i talenat koje vam može pomoći da vođeni dosadašnjim iskustvom, pronađete odgovarajući posao i da se predstavite u najboljem svetlu, savršenim CV-em. Kao konsultant u Cv Radionici, svakom klijentu pristupam pažljivo, i zadužena sam da vaše radno iskustvo, stečena znanja i lične karakteristike na najbolji mogući način predstavim u pisanoj formi budućim poslodavcima. Potreban vam je savet iz oblasti zapošljvanja, ljudskih resursa i procesa regrutacije? Ne oklevajte, pišite mi i besplatan savet stiže u vaš inbox

(Ines, 29)

Kao i sve dobre stvari u životu, i ova je došla slučajno. Prvo smo se sreli, pa upoznali, pa rešili da ujedinimo znanja, i napravimo nešto svoje. Ne nešto veliko, već iskreno, nešto što će nas odvojiti od rigidnog radnog vremena i ostvarivanja tuđih ciljeva i planova, i što će, pre svega, pomoći nekome. Tako je nastala Cv Radionica. Obzirom da na jedan konkurs za posao u Srbiji prosečno konkuriše izmedju 400 – 500 kandidata, i da regruter nekada ima i manje od jednog minuta po CV-u, stvara se utisak da je poziv na razgovor za posao čista lutrija. Nažalost, svedoci smo i da se poslovi dobijaju preko veze, prijatelja, zajedničkih kontakata… Ipak, prepuštajući se negativnim činjenicama, ne dobijamo ništa, a posebno ne – posao. Zato svu svoju snagu, znanje i kreativnost ulažemo u svaku napisanu biografiju. Definicije CV-a su brojne, saveti za njegovu izradu još brojniji…. I dok jedni govore o strogoj formi koja prolazi, a drugi zagovaraju isključivo suštinu, mi ne pristajemo na podele. Jedinstvenost je naša glavna deviza. Svoje klijente ne stavljamo u kalupe, već im pristupamo sa punom pažnjom, uzimajući maximum iz njihovog obrazovanja, iskustva i osobina. Zadovoljan klijent je naš imperativ, njegovo mišljenje se poštuje i uvek smo spremni na konstruktivni dialog u slučaju bilo kakvih nedoumica vezanih za pripremu dokumentacije. Ukoliko nam prepustite izradu vaše biografije, ona će sigurno privući pažnju regrutera. Iako primarno kreirana za uslužno pisanje poslovnih portfolia, CV Radionica nije samo to. Želimo napraviti mesto, na kome ćete uvek imati najnovije vesti iz oblasti zapošljavanja, savete za traženje posla kao i one za njegovo najefikasnije obavljanje. Trudićemo se da utičemo na razvoj vaše karijere, deleći informacije iz prve ruke, iskustva drugih i svetski priznata istraživanja. Na kraju, vaše mišljenje nam je od presudnog značaja. Očekujemo sugestije i vaša iskustva. Naše sanduče je otvoreno i za besplatno poslovno savetovanje.

I na kraju, dolazimo do ključnog pitanja. I baš kao što je svaki naš CV jedinstven i poseban na svoj način, tako je i svako od naših klijenata imao svoje razloge za naše angažovanje. Možda se po prvi put susrećete sa pisanjem CV-a, nemate radnog iskustva, ili ga, pak imate previše, i niste sigurni, šta najpre navesti… Ili vam je jednostavno dosadno i mrzi vas da guglate kako napisati CV… Razlozi su brojni, naš odgovor je uvek isti – maksimalna posvećenost i predstavljanje klijenta u najboljoj pisanoj formi. Mi se služimo isključivo istinom. Ne pravimo od od automehaničara , astronauta, već jasno obrazlažemo značaj i važnost svakog zanimanja. Kod nas nećete postati diplomac sa Harvarda, ali će sve prednosti vašeg obrazovanja i stečenih veština, oboriti poslodavca s nogu. Nećete postati ni idealni kandidat samo zato što pišemo ono što regruter želi da čuje, već zato što vaša biografija odiše iskrenošću, koja je prvi korak ka građenju uspešnog poslovnog odnosa. Ukratko, želimo da budete zadovoljni. Zato i vršimo eventualne korekcije, ukoliko imate dodatne sugestije nakon pripreme dokumentacije. Na kraju, Vi se pitate, “zašto” , a mi ćemo uvek pamtiti odgovor jednog od naših prvih klijenata, diplomiranog pravnika koji je godinu dana aktivno tražio posao : „Ceo život bio sam sam svoj majstor, menjao sam štekere, čistio bojler od kamenca… Da sam sve to prepustio profesionalcima, bio bih tri puta uspešniji u poslu koji zapravo radim“. Zamolio nas je da promenimo par redova u njegovom CV-u, i nakon dva meseca, dobio je posao.